Студенти от специалност "Връзки с обществеността" в Югозападния университет "Неофит Рилски" се срещнаха със заместник-директора по административните въпроси на Драматичния театър "Никола Вапцаров" и актьор Севар Иванов. Събитието беше организирано по негова инициатива, с цел поддържане и обогатяване на доброто сътрудничество между двете институции.

Основната идея на срещата беше да се засили интересът на младите хора към театралното изкуство. Актьорът, който бе номиниран за "Икар" за главна мъжка роля в "Портретът на Дориан Грей", въведе студентите "зад кулисите" на целия творчески процес по поставянето на една пиеса от първите репетиции до премиерата на сцена.

Севар Иванов разказа с подробности за спецификата на театъра и конкуренцията между театралното изкуство и медиите за вниманието на новото поколение публика. Разкриването на  всички тези детайли, породи дискусия за методите на популяризиране на цялостната комуникационна стратегия на най-голямата културна институция в Благоевград със 100-годишна история. Акцент бе поставен и върху рекламните и PR инициативи на всеки отделен театрален проект.

На финала на дискусията, бъдещите PR специалисти от Правно-историческия факултет получиха специална покана за провеждане на стажове в Драматичния театър "Никола Вапцаров". Севар Иванов посъветва студентите да мечтаят и винаги да си поставят високи цели.

Двустранните ползотворни отношения ще продължат с практическо посещение на PR студентите в културната институция, чийто млад и амбициозен заместник-директор си е поставил нелеката задача да подтикне възпитаването на изцяло ново поколение театрална публика.

Доказателство за професионализма на кадрите от специалност "Връзки с обществеността" в Югозападния университет "Неофит Рилски" е успешната кариера на един от възпитаниците на катедрата - Симона Спасова, доскоро PR специалист на театъра,  която спомогна за засилване на добрите отношения между двете институции.