Евгения Николова, студентка от специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия" в Техническия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски", проектира и изработи народните носии на народния изпълнител Йордан Николов, група "Пиринско тройче" и ансамбъл "Гайтан" за новия им албум "Песни за любовта и младостта".

По време на обучението си тя се включва в редица творчески и професионални проекти за изработване на народни носии от различни фолклорни области на България.

Евгения е ръководител на екипа, изработвал народни носии за Национален ансамбъл "Българе" - гр. София, ансамбъл "Балкан" - гр. София,  ансамбъл "Чудесия" - гр. Пазарджик, ансамбъл "Пиринче" - Благоевград, ансамбъл "Пиринска китка" - Благоевград,  Пирински танцов ансамбъл "Вихрен" към Народно читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград, Неврокопски ансамбъл - гр. Гоце Делчев, ансамбъл "Мездра" - гр. Мездра, ансамбъл "Мартеница" и ансамбъл "Янтра" - гр. Будапеща, ансамбъл "Гергьовден" - Барселона, ансамбъл "Мераклии" - Лондон, "Луди млади" в Цюрих - Швейцария и много други.

Евгения Николова е автор на проектите и изпълнител на практическата изработка на много индивидуални фолклорни костюми за редица представителни събития: за участието на Кубрат Пулев в Световното първенство през 2016 г., за сватбеното тържество на холивудската звезда Бен Крос и съпругата му Деана на фестивал в Жеравна, за Слави Трифонов, за Иван Стоянов и др.

Ежегодно изработва народните костюми за участниците в предаването "Фермата".

В настоящия момент Евгения Николова финализира обучението си за инженер по специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия" в Техническия факултет и ентусиазирано работи за реализирането на новите си творчески идеи за съхранението и предаването на националния ни дух и традиции у нас и по света чрез пресъздаването на народни носии и разработването на съвременни облекла с вградени фолклорни елементи.

Линк към снимки от събитието