Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет "Неофит Рилски". Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа.

Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.

Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил -  интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.

Тодор Петров е от българските пианисти, който впечатлява с неподправения професионализъм и музикален вкус, с искреността на емоционалните му превъплъщения. Реализирал е редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици - Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ и за първи път гостува в Благоевград.

Концертът на Тодор Петров бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет "Неофит Рилски".