В салона на най-старото кино в България - кино "Влайкова" се проведе среща дебат "На лов за култура". Събитието бе организирано от студенти от първи курс специалност "Културология", съвместно с преподаватели и студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Гости на срещата бяха д-р Петър Кърджилов - дългогодишен изследовател на българското кино, журналист и писател, Цанко Василев - продуцент, организатор на IN THE PALACE international Short Film Festival и лектор и актьорът Олег Ковачев. Специален гост на събитието бе кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с културната политика в страната, проблемите на българското кино и българските читалища, съхраняването и възраждането на културните институти с местно значение, доброволчеството,  партньорствата и др.

С провеждането на събитието в навечерието на най-светлия български празник - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, организаторите успяха да привлекат вниманието към проблемите на най-старото кино в България, което бе домакин на срещата. Студентите и гостите представиха и добрия пример - как културни институции с история имат мисията да обединяват, възпитават и дават поле за изява на младите хора.

Организаторите от Факултета по изкуствата дадоха заявка събитието "На лов за култура" да се превърне в традиционно.

Снимки от събитието