Днес проф. д-р Борислав Юруков беше преизбран за ректор на Югозападния университет "Неофит Рилски". Той бе подкрепен от 171 членове на Общото събрание на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Кандидатите за ректор на най-голямото висше училище в Югозападна България бяха 5. Проф. д.н. Иван Мирчев получи подкрепата на 65 от членовете на Общото събрание. За проф. д-р Георги Апостолов гласуваха 42. Проф. д-р Антони Стоилов получи 15 гласа, а за доц. д-р Траян Попкочев гласуваха трима.

Преизбраният за втори мандат ректор проф. д-р Борислав Юруков благодари за подкрепата и увери, че ще положи всички усилия, за да оправдае гласуваното му доверие.

"Това е голяма отговорност. Не мога да ви обещая такова благоденствие, каквото ви обещаха някои от кандидатите. Най-важното е да запазим устойчиво развитие на университета, едно прогресивно нарастване на доходите и всички да имат възможност да се реализират", каза проф. д-р Борислав Юруков.

Днес бяха избрани още председател и заместник-председател на Общото събрание на Югозападния университет. За председател с 262 гласа "за" бе избрана проф. д-р Габриела Белова - заместник-декан на Правно-историческия факултет. С 235 гласа "за" заместник-деканът на Природо-математическия факултет проф. д.н. Марио Митов беше избран за заместник-председател на Общото събрание.