Югозападният университет "Неофит Рилски" посрещна 17 студенти от Португалия, Италия, Испания, Полша и Турция, които ще се обучават в университета по програма "Еразъм+".

За да се запознаят с базата и възможностите, които предлага университетът, отдел "Международни образователни програми и сътрудничество" организира дни на ориентация.

В първия ден чуждестранните студенти имаха възможност да се срещнат с Еразъм координаторите по факултети, да разгледат кампуса на Югозападния университет "Неофит Рилски" и да се запознаят с възможностите за спортни дейности в университета.

Програмата продължи със семинар на тема "Как да намериш своята цел, вдъхновение и мотивация?". Гост лектор беше Флориан Зейевски, кариерен консултант от Германия.

Първият ден на ориентация завърши със засаждане на дръвче в двора на Първи учебен корпус. Идеята на отдел "Международни образователни програми и сътрудничество" е да създадат "Еразъм гора" в кампуса на Югозападния университет, като засаждат по едно дръвче в началото на всяка академична година.

Във втория ориентационен ден студентите посетиха Рилския манастир и Регионалния исторически музей - Благоевград. Техен екскурзовод беше гл. ас. д-р Янко Христов, преподавател в катедра "История" на Правно-историческия факултет.

Еразъм студентите бяха впечатлени от топлото посрещане и от базата на Югозападния университет "Неофит Рилски". Част от студентите ще се обучават в университета един семестър, а други от тях - една година.

Линк към снимки от събитието